Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un secretar de stat în Ministerul Finanţelor de la Londra demisionează după eşecul de a opri fraude legate de COVID-19

smartradio.ro
 Marea Britanie autobuz londra

Un secretar de stat în Ministerul Finanţelor de la Londra, Theodore Agnew, însărcinat cu supravegherea cheltuielilor şi reducerea fraudei, a demisionat luni după ce a dezvăluit fraude masive care au implicat împrumuturi guvernamentale de urgenţă acordate companiilor în timpul pandemiei, informează AFP şi Reuters.

Într-un discurs în Camera Lorzilor, din care face parte în rândurile Partidului Conservator, el a declarat că ministerul britanic al finanţelor pare să aibă "puţine cunoştinţe sau interes" în ceea ce priveşte impactul fraudei asupra societăţii noastre.

Agnew s-a adresat Camerei Lorzilor pentru a aduce clarificări cu privire la fraude de peste 4 miliarde de lire sterline legate de împrumuturi în timpul pandemiei.

''Supravegherea din partea Departamentului pentru Afaceri şi a Băncii Britanice de Afaceri a fost de-a dreptul deplorabilă", a spus el, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, s-au făcut "greşeli de începător", cum ar fi acordarea de împrumuturi pentru mai mult de o mie de companii care "nici măcar nu erau în afaceri când a apărut COVID-19".

''Având în vedere că sunt ministrul pentru combaterea fraudei, ar fi necinstit din partea mea să rămân într-o funcţie pe care nu sunt capabil să o fac cum trebuie'', a spus el, explicându-şi demisia din funcţia de secretar în Ministerul Finanţelor şi din cabinetul primului ministru.

Decizia a fost salutată atât de colegii săi conservatori, cât şi de cei laburişti, ca fiind un semn de integritate rară.

Biroul primului ministru a declarat că frauda este "inacceptabilă".

În decembrie, Biroul Naţional de Audit, care controlează cheltuielile din sectorul public, a evidenţiat "nivelul ridicat" de fraudă în cadrul unui program de împrumut de urgenţă, estimat de guvern la 4,9 miliarde de lire sterline, calificând drept "inadecvate" eforturile executivului de a recupera o parte din această sumă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.