Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un sfert din tineretul României suferă de grave privațiuni materiale și sociale. Ei nici nu muncesc și nici nu studiază

tineri

Un sfert (25,4%) din tineretul României suferă de grave privațiuni materiale și sociale, conform Eurostat citat de Euronews. E cea mai ridicată rată din UE și depășește de peste patru ori media blocului (6%) de 27 de țări.

Privațiunile grave materiale și sociale sunt definite drept absența, din motive independente de individ, a mijloacelor necesare și recomandabile pentru a duce o viață adecvată.

Se consideră că tinerii de 15-29 ani sunt supuși unor astfel de privațiuni dacă nu pot satisface șapte din 13 criterii. Printre acestea se numără: capacitatea de a face față cheltuielilor neprevăzute, posibilitatea de încălzire adecvată a locuinței, posibilitatea substituirii obiectelor uzate precum mobila, hainele, încălțămintea, acces la un automobil de uz personal, acces la internet.

Sociologii afirmă că se datorează penuriei de politici sociale și de slujbe plătite. În 2022 România a mai avut de asemenea și cea mai mare proporție de tineri de 15-29 ani care nici nu muncesc, nici nu studiază ori urmează altă formă de instrucție: 19,8%, față de media UE de 11,7%.

O urmează Bulgaria (18,6%) și Grecia (14,9%).

Pe de altă parte, aceeași proporție s-a situat sub 3% în 12 state UE: Slovenia, Austria, Luxemburg, Croația, Polonia, Cehia, Olanda, Estonia, Malta, Cipru, Finlanda și Suedia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.