Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un soldat ucrainean a fost ucis de separatiştii proruşi: Al patrulea deces în mai puţin de o săptămână

digi24
ucraina soldat

Un soldat ucrainean a fost ucis vineri pe linia frontului de separatiştii proruşi în estul ţării, a anunţat armata Ucrainei, acest nou deces majorând la patru numărul de militari ucraineni ucişi de duminică până astăzi, informează AFP.

Lângă satul Novomihailivka, în regiunea Doneţk, separatiştii au tras asupra poziţiilor ucrainene cu lansatoare de grenade şi arme de foc, ucigând un militar, a precizat armata ucraineană într-un comunicat.

Ucraina luptă din 2014 împotriva separatiştilor în regiunile Doneţk şi Lugansk, într-un război care a izbucnit la scurt timp după anexarea de către Rusia a Peninsulei Crimeea şi care a făcut până acum peste 13.000 de morţi.

Potrivit Kievului, cel puţin 49 de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la începutul anului, comparativ cu 50 câţi au fost ucişi de-a lungul întregului an precedent.

La rândul lor, separatiştii susţin că au pierdut, începând din ianuarie, 30 de combatanţi, potrivit Agerpres.ro.

Rusia a afirmat mereu că nu le furnizează arme separatiştilor, în pofida numeroaselor elemente care atestă trimiterea de oameni şi de arme pentru a-i susţine.

După un armistiţiu în general respectat în a doua jumătate a anului 2020 între Kiev şi separatişti, anul acesta tensiunile au escaladat puternic între Ucraina şi Rusia, Moscova organizând inclusiv manevre militare cu participarea a aproape 100.000 de soldaţi lângă frontierele ucrainene.

Rusia a declarat că i-a rechemat pe aceşti militari în cazarmele lor, însă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat recent că majoritatea acestor trupe au rămas lângă frontiera cu Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.