Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un solicitant de azil sirian, suspectat de plănuirea unui atentat cu bombă în Germania

isis

Un fost student sirian, solicitant de azil deja suspectat de propagandă pentru gruparea Statul Islamic (SI), este bănuit că intenţiona să comită un atentat în Germania, a anunţat vineri justiţia germană, relatează AFP.

Fost doctorand al Universităţii Tehnice din Darmstadt (centru), bărbatul se află în arest preventiv de la sfârşitul lunii februarie, fiind suspectat că a difuzat pe reţele de socializare înregistrări video cu propagandă jihadistă. Pe laptopul său confiscat după arestare, anchetatorii au descoperit planuri de fabricare a unei bombe, a anunţat Parchetul din Frankfurt. Bărbatul este bănuit că intenţiona să organizeze un atac pe teritoriul german, ceea ce apărarea sa neagă, argumentând că dacă tânărul a descărcat în 2014 planurile pentru a construi o bombă acest lucru nu înseamnă automat că el intenţiona să comită un atentat, conform Agerpres.

Bărbatul depusese o cerere de azil, dar autorităţile locale au lansat o procedură de expulzare la începutului anului, contestată de suspect la tribunalul administrativ. Autorităţile germane sunt în alertă din cauza ameninţării jihadiste din Germania, în special după atacul cu camion de la Târgul de Crăciun din Berlin, comis pe 19 decembrie 2016 şi soldat cu 12 morţi. Atacul a fost revendicat de SI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.