Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un Sondaj Forsa indică faptul că Uniunea Creştin-Socială se confruntă cu o scădere puternică în simpatiile electoratului din Bavaria

naftemporiki.gr
germania alegeri

Uniunea Creştin-Socială (CSU) se confruntă cu o scădere puternică în ceea ce priveşte sprijinul din partea electoratului în Bavaria, land german care a fost dominat de acest partid încă din anii de după cel de-Al Doilea Război Mondial, potrivit unui sondaj de opinie publicat luni, cu trei luni înainte de sondajele la nivel naţional, informează dpa, preia Agerpres.

Sondajul Forsa, realizat săptămâna trecută la cererea postului RTL/n-tv, plasează CSU la 38% în simpatiile electoratului, mult în scădere faţă de cele 47,7 procente pe care partidul le-a câştigat în alegerile din 2013.

Sondajul, pe un eşantion de 1.003 respondenţi, a fost realizat imediat după ce CSU a ajuns la un acord cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a Angelei Merkel asupra politicii privind migraţia.

Vezi și: Un nou acord de cooperare în domeniul apărării a fost semnat între Franța și Arabia Saudită

Verzii se plasează în acest sondaj pe locul doi, cu 15%, mult în creştere faţă de cele 8,6% înregistrate în 2013. Pe locul trei se află partidul anti-imigraţie Alternativa pentru Germania (AfD), fondat în 2013, care se bucură de sprijinul a 14% din electoratul Bavariei. Social-Democraţii (SPD) au 12%, în timp ce sprijinul pentru alte partide este mai mic de 10%.

Partidul Social Democrat (SPD) din Germania a anunţat săptămâna trecută că a ajuns la un acord privind migraţia cu celelalte două formaţiuni din coaliţia condusă de cancelarul Angela Merkel. Ministrul de interne Horst Seehofer, care declanşase în iunie o criză guvernamentală anunţând că intenţionează să respingă la frontieră migranţii înregistraţi în alte state membre UE, s-a declarat foarte satisfăcut de acord. Partidul său, Uniunea Creştin Socială (CSU), partenerul din Bavaria al Uniunii Creştin Democrate (CDU), a reuşit să aplaneze conflictul cu Merkel. Compromisul dintre CSU şi CDU - formaţiunea cancelarului - prevede înfiinţarea unor centre de tranzit pentru migranţi la frontiera Germaniei cu Austria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.