Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un sondaj în Regatul Unit arată că NFT-urile au un risc mai mic decât aurul și petrolul pentru investitori

coruzant.com
nft celebritati arta criptomonede

Un sondaj asupra investitorilor din Regatul Unit a relevat un interes din ce în ce mai mare pentru noile clase de active care amenință să eclipseze finanțele tradiționale, care sunt determinate de factori precum ușurința de acces și o piață cripto-adolescentă, conform cointelegraph.com.

Dintre cei 2.000 de rezidenți din Regatul Unit care au fost chestionați de OnePoll prin Tokenise, 81% dintre respondenți au ales jetoanele ca alternativă mai sigură și mai sigură la investițiile tradiționale, cum ar fi aur, petrol, acțiuni și imobiliare:

„Impulsat de un climat dificil pentru vehiculele tradiționale de investiții din cauza pandemiei, a ratelor scăzute ale dobânzilor și a inflației, este momentul potrivit pentru ca jetoanele să fie în centrul atenției.”

Din lot, 24% au dezvăluit interes pentru investiții în jetoane sau jetoane nefungibile (NFT) în 2022, ceea ce evidențiază un „punct critic de basculanță” pentru adoptarea jetoanelor. Drept urmare, interesul în creștere este completat de un număr tot mai mare de furnizori și schimburi care intenționează să valorifice cererea.

Unii dintre factorii cheie pentru aproape 55% dintre investitorii cripto existenți din Marea Britanie includ marketingul de influență prin artiști, muzicieni și colecționari, în timp ce 49% au fost implicați de capacitatea de a face achiziții prin intermediul piețelor bazate pe aplicații:

„Aproximativ 41% dintre londonezi sunt pregătiți să cumpere, să utilizeze sau să tranzacționeze un token (cum ar fi un NFT) în 2022.”

Cel mai important grup de vârstă (46%) care preferă să investească în token-uri și NFT în Marea Britanie are vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, dintre care 53% au citat capacitatea de a investi folosind aplicații sau portaluri online ca un factor de influență major.

Pe de altă parte, sondajul a dezvăluit importanța educației în promovarea investițiilor bazate pe cripto. Subliniind și mai mult importanța schimburilor reglementate, sondajul relevă:

„Când vine vorba de jetoane, aproape jumătate sau 47% trebuie să investească încă pentru că nu știu suficient despre jetoane, în timp ce 34% nu cunosc o modalitate ușoară și sigură de a investi.”

Cercetarea arată, de asemenea, că femeile au o expunere mai mică la jetoane și NFT în comparație cu bărbații, dar preferă în egală măsură platformele online pentru investiții. Destul de interesant, 59% dintre investitorii de sex feminin au dezvăluit că caută un fel de legătură cu activul suport înainte de a investi.

Pe 11 martie, autoritatea financiară centrală din Regatul Unit, Financial Conduct Authority (FCA), a ordonat tuturor cripto ATM-urilor neînregistrate să închidă imediat sau să facă obiectul unor măsuri suplimentare nedezvăluite.

După cum a raportat Cointelegraph, FCA a invocat trei motive cheie pentru aplicarea bruscă: lipsa structurii de reglementare, potențialul de risc ridicat al activelor fluctuante și importanța respectării principiilor stabilite în Regulamentul privind spălarea banilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.