Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un spital modern a fost inaugurat la Galați, proiect de 4 milioane de euro

Facebook
medic doctor spital

Un spital nou a fost inaugurat marți, la Galați. Clădirea modernă a fost construită în curtea Spitalului de Boli Infecțioase. Ca să facă loc noii clădiri, constructorii au demolat cea mai mare parte a vechiului spital.

Noul spital a costat 4 milioane de euro și a fost construit în mare parte cu fonduri din bugetul Consiliului Județean Galați. Clădirea are parter și demisol și este dotată cu cabinete, saloane, laboratoare și un amfiteatru pentru studenții de la Facultatea de Medicină din Galați, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Reacția Gabrielei Firea, după afirmația lui Nicușor Dan despre 'panarame': 'Sunt și voi fi mereu alături de toate femeile! Ele duc greul!'

„Este pentru prima data în ultimii 30 de ani, când, la Galați, se construiesc de la zero clădiri noi pentru spitale. Mare parte din activitatea Spitalului de Boli Infecțioase se va muta în noua clădire. Aici vor funcționa laboratorul de microbiologie moleculară, secția de dermato-venerologie, care se mută definitiv dintr-un spațiu vechi și impropriu actului medical, și o parte din secția de Boli infecțioase I (….) Mai mult, noua clădire are și o zonă didactică pentru studenții de la medicină, inclusiv un amfiteatru cu peste 100 de locuri. Au fost amenajate saloane moderne, cu trei paturi și baie proprie, dotate cu tot ceea ce este nevoie pentru confortul pacienților”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În noul spital, autoritățile vor să amenajeze un centru de excelență pentru diagnosticarea și tratarea cancerului de piele. Mai multe aparate unice în țară și foarte rare în toată Europa au fost aduse sau urmează să fie achiziționate cu fonduri europene și cu bani de la bugetul județean.

„Putem face diferențe între boli autoimune, boli inflamatorii dermatologice, putem urmări eficiența unor taratamente locale. De asemenea, aparatul acesta ne arată în mod real ce se întâmplă în piele la un moment dat. Practic scutește pacientul de a i se lua o bucată de piele pentru a se pune un diagnostic. Este ceva unic în România. Este o tehnică de ultimă oră. În Europa mai sunt doar trei astfel de echipamente”, a explicat medicul AlinTatu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.