Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un spital modern va fi construit în orașul Tecuci: vechea unitate medicală va fi demolată

Radu Pop
Spitalul Clinic de Urgență Floreasca
Spitalul Clinic de Urgență Floreasca salon

Autoritățile gălățene anunță că un spital va fi construit la Tecuci. Acesta va avea dotări moderne și va înlocui spitalul municipal care va fi demolat, informează Mediafax.

Consiliul Județean Galați a demarat procedurile pentru construirea unei clădiri noi la Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci. Președintele instituției a dispus începerea studiilor și documentației tehnice necesare pentru realizarea investiției.

În noua clădire a spitalului vor funcționa blocul operator, terapia intensivă, chirurgia, ortopedia, medicina internă, radiologia și laboratorul de analize medicale.

„Vrem să construim un spital nou la Tecuci, cu saloane și săli de tratament moderne. Am semnat deja ordinul de începere a studiului de fezabilitate și a studiilor de teren, astfel încât să putem aproba peste câteva luni indicatorii tehnico-economici. După finalizarea documentației, vom avea valoarea estimată a acestei investiții și vom putea demara licitația pentru desemnarea unui constructor. Avem deja și un teren disponibil în curtea spitalului, de aproximativ 2000 de mp, unde va fi realizată noua construcție”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Clădirea principală a actualului spitalului, în care funcționează blocul operator și terapia intensivă, are o vechime de peste 100 de ani. Această clădire va fi demolată la finalul lucrării. Investiția va fi realizată cu fonduri europene sau cu bani de la bugetul județean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.