Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un spital privat oferă pachete gratuite de teste rapide antigen pentru școlile de stat

test covid-19 coronavirus testare

Rețeaua Regina Maria a lansat Safe Classroom, un program național dedicat școlilor de stat, prin care oferă gratuit teste antigen pentru screening COVID-19, informează Mediafax.

Cele mai recente date arată că numărul de infectări în rândul elevilor și preșcolarilor a crescut în medie cu 22 cazuri pe zi, iar în rândul personalului s-a înregistrat o creștere de aproximativ 40 de cazuri pe zi. Ca urmare a cazurilor confirmate, peste 200 de clase și grupe care își desfășurau activitatea față în față au fost suspendate în perioada 8-15 martie.

Programul lansat de rețea se adresează tuturor școlilor de stat din România, indiferent de oraș, fiind pregătiți pentru livrare și în zone vulnerabile sau izolate. În urma înscrierii pe site, în secțiunea Safe Classroom, fiecare școală va primi până la 5 pachete care conțin câte 25 de teste rapide antigen pentru screening COVID-19.

„Unitățile de învățământ ar trebui să fie unele dintre cele mai sigure locuri dintr-o comunitate unde, pe lângă aspectele evident educaționale, se pun și bazele unui comportament social. Prin programul Safe Classroom, ne dorim să încurajăm școlile să reia ritmul normal al predării. Suntem pregătiți să susținem prin această investiție reziliența sistemului de învățământ, să contribuim la continuitatea actului educațional și, pe termen lung, să contribuim la un viitor mai previzibil pentru noi toți.” a declarat Nirvana Georgescu, Quality and Patient Safety Director, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA.

Testarea cu teste antigen rapide este recomandată elevilor simptomatici a căror simptomatologie de boală debutează în timpul orelor de curs, colegilor cazurilor confirmate din unitatea de învățământ (inclusiv celor asimptomatici), imediat după confirmarea primului caz, precum și cadrelor didactice și altor angajați ai unității școlare, simptomatici, a căror simptomatologie de boală debutează în timpul orelor de curs, precum și contacților persoanelor confirmate pozitiv (cadre didactice din cancelarie sau alt personal angajat al instituției cu care acesta a stat în apropiere, la mai puțin de 2 m, fără mască, cel puțin 15 min).

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Rezultatele testelor rapide vor fi disponibile la 15 minute după prelucrare, au un grad de sensibilitate de 96,52%, iar gradul de specificitate este de 99,68%.

Studii efectuate în Statele Unite ale Americii arată că testarea rapidă în școli, cu ajutorul testelor antigen, poate reduce rata de infectare cu până la 50%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.