Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un spray nazal folosit împotriva astmului ar putea ajuta persoanele infectate cu coronavirus

smartradio.ro
spray nazal

Utilizat în mod obișnuit de persoanele cu astm, budesonida poate reduce riscul de spitalizare în cazul persoanelor infectate cu coronavirus, arată un studiu publicat în The Lancet. Budesonida reduce probabilitatea de spitalizare cu 90%.

O „descoperire revoluționară”. Iată cum descrie omul de știință și parlamentarul socialist german Karl Lauterbach observațiile publicate recent în revista medicală The Lancet. Conform studiului realizat la Oxford, budesonida, un medicament antiinflamator administrat în mod obișnuit ca inhalator pentru combaterea astmului, ar putea ajuta la combaterea coronavirusului, scrie smartradio.ro.

Utilizată la câteva zile după apariția simptomelor, ar reduce probabilitatea de internare cu 90%. Și asta pentru toate persoanele infectate, indiferent dacă au astm sau nu. În plus, riscul unor sechele pe termen lung ar putea scădea, scrie cercetătorul pe Twitter. Noile rezultate confirmă observațiile deja făcute în timpul studiilor cu același ingredient activ la jumătatea lunii februarie.

Karl Lauterbach, care este unul dintre experții pe care guvernul german i-a consultat de la începutul pandemiei, spune că rezultatele au o explicație simplă: efectul antiinflamator al spray-ului ar preveni deteriorarea capacităților plămânilor.

Este motivul pentru care „majoritatea astmaticilor afectați de Covid se descurcă adesea surprinzător de bine”, scrie germanul. Un alt avantaj este că budesonida nu are efecte secundare.

Eșantion prea mic

Totuși, sfera studiului în cauză este discutabilă. Autorii subliniază că cercetarea lor a implicat un eșantion de 150 de persoane, „mai puțin decât se așteptau”. În plus, voluntarii erau tineri și fără comorbidități cunoscute.

Cercetătorii insistă asupra necesității de a extinde cercetările pentru a confirma descoperirile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.