Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un student a făcut cea mai mare DESCOPERIRE din ISTORIA OMENIRII: Tot ce se știa se SCHIMBĂ

planeta pamant

Un student din Marea Britanie a descoperit doi dinţi fosilizaţi despre care se crede că ar proveni de la ''cei mai vechi strămoşi'' ai oamenilor, două mamifere asemănătoare şobolanilor care au trăit în urmă cu circa 145 de milioane de ani, au anunţat oamenii de ştiinţă.

Cei doi dinţi sunt ''cele mai vechi fosile ale unor mamifere aparţinând liniei care a condus la (apariţia) oamenilor'', au susţinut cercetătorii de la Universitatea din Portsmouth, citaţi de BBC.

Citește și: Protecția Consumatorilor a făcut ravagii în hipermarketuri: În ce magazine s-au găsit promoții false și produse cu etichete greșite

''Acestea sunt, de asemenea, strămoşii majorităţii mamiferelor în viaţă astăzi, printre acestea numărându-se vieţuitoare diverse precum balena albastră şi chiţcanul pitic'', au adăugat specialiştii, scrie agerpres.ro.

Studentul Grant Smith a făcut această descoperire în timp ce examina mai multe fosile colectate din comitatul Dorset aflat pe coasta de sud a Marii Britanii.

Citește și: Semnalul de alarmă care CUTREMURĂ mii de oameni! De ce ar putea să dispară ajutoarele de căldură

''Grant cernea mici mostre de roci din Cretacicul timpuriu colectate din zona de coastă din Dorset, parte a proiectului său de disertaţie de la absolvire, în speranţa că va descoperi rămăşiţe interesante'', a declarat cercetătorul Steve Sweetman, coautor al lucrării bazate pe această descoperire, publicată în jurnalul ''Acta Palaeontologica Polonica''.

''În mod destul de neaşteptat el a descoperit nu unul ci doi dinţi destul de remarcabili aparţinând unui tip nemaivăzut anterior (identificat) în roci având această vârstă'', a adăugat Sweetman care a concluzionat că dinţii provin de la două specii.

Citește și: Vești bune pentru copiii din România: Ce bani ar putea primi de la 1 ianuarie

În urma analizei dinţilor, Sweetman a declarat că unul dintre cele două mamifere se hrănea probabil cu insecte, iar cel mai mare este probabil să fi consumat şi plante.

Coordonatorul lui Smith, profesorul de paleobiologie Dave Martill, s-a arătat încântat că ''un student care este un începător a reuşit să facă o descoperire ştiinţifică remarcabilă în paleontologie şi să îşi vadă numele publicat într-o lucrare ştiinţifică''.

Citește și: Mişcare de forţă a Băncii Naţionale: Cum vrea BNR să stopeze ‘cămătarii cu acte’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.