Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un suspect a fost arestat în Iran după ce a incendiat o statuie a lui Soleimani

huffingtonpost.co.za
catuse

Un suspect a fost arestat în Iran după ce a incendiat o statuie a lui Qassem Soleimani, ridicată în onoarea puternicului general iranian ucis la începutul anului 2020 într-un raid american în Irak, a anunţat un responsabil judiciar în noaptea de marţi spre miercuri, citat de France Presse.

"Autorul acestui act ruşinos a fost arestat", a declarat Ahmad-Reza Bahrami, şeful sistemului judiciar al provinciei Shahar Mahal-Bakhtiari (sud-vest), pentru agenţia de ştiri a justiţiei iraniene Mizan.

"Justiţia provincială îl va pedepsi pe autorul acestui act neruşinat cât mai curând posibil, în conformitate cu şaria şi legea", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Presa iraniană a relatat pe 6 ianuarie că "necunoscuţi" au dat foc unei statui a generalului, a doua zi după ce a fost instalată în provincie.

Fără a dezvălui identitatea bărbatului arestat, Bahrami a spus că este "un agent contrarevoluţionar", a informat agenţia de presă ultraconservatoare Fars.

Şef al Forţei Quds - o unitate de elită responsabilă cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului - Soleimani a fost ucis pe 3 ianuarie 2020 într-un atac cu dronă americană asupra convoiului său în apropierea aeroportului din Bagdad.

De atunci, autorităţile iraniene au ridicat mai multe statui în multe oraşe ale ţării în memoria acestui general, lăudat ca simbol al unităţii naţionale.

Săptămâna trecută au avut loc comemorări în Iran şi Irak pentru a marca doi ani de la moartea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.