Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tânăr din Republica Moldova a încercat să intre în țară cu un certificat de vaccinare fals

Inquam Photos / George Calin
certificat covid

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în cazul unui tânăr din Republica Moldova care a prezentat la intrarea în ţară un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 fals, potrivit Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Frontieră (ITPF) Iaşi, tânărul în vârstă de 24 de ani era pasager într-un autoturism şi le-a spus poliţiştilor că a obţinut documentul contra unei sume de bani.

"La controlul de frontieră, tânărul a prezentat alături de documentele personale de identitate şi un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, emis în Republica Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că este fals. Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a obţinut certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 prin intermediul unui concetăţean, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 500 lei moldoveneşti, fără să se vaccineze", precizează un comunicat de presă transmis de ITPF Iaşi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.