Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal a ordonat reîncarcerarea fostului preşedinte sud-african Jacob Zuma, condamnat pentru obstrucţionarea justiţiei

bbc.com
Jacob Zuma

Un tribunal sud-african a ordonat miercuri reîncarcerarea fostului preşedinte Jacob Zuma, invalidând eliberarea condiţionată acordată în septembrie din motive medicale, transmite AFP.

Decizia de plasare a lui Jacob Zuma în libertate condiţionată din motive medicale este 'declarată ilegală şi abrogată', a indicat Elias Matojane, judecător al Înaltei Curţi, potrivit Agerpres.

Jacob Zuma, 79 de ani, a fost condamnat în iulie la 15 luni de închisoare pentru obstrucţionare justiţiei după ce a refuzat de mai multe ori să se prezinte în faţa unei comisii de anchetă cu privire la cazuri de corupţie în timpul preşedinţiei sale.

Încarcerarea sa în iulie a declanşat un val de violenţe fără precedent în provincia Kwazulu-Natal, unde îşi are reşedinţa, şi la Johannesburg, în care au murit peste 350 de oameni.

Eliberat din motive medicale la 5 septembrie, fostul preşedinte îşi ispăşea pedeapsa în reşedinţa sa luxoasă din Nkandla, în estul ţării.

Decizia Înaltei Curţi de anulare a eliberării condiţionate poate fi atacată în apel de Zuma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.