Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal din Budapesta a emis un mandat de arestare internaţional pe numele unui fost eurodeputat Jobbik, condamnat pentru spionaj

Jobbik

Un tribunal din Budapesta a emis un mandat de arestare internaţional pe numele unui fost eurodeputat Jobbik, condamnat pentru spionaj

Un tribunal din Budapesta a emis un mandat de arestare european şi internaţional împotriva fostului eurodeputat al formaţiunii naţionaliste Jobbik Bela Kovacs, condamnat la cinci ani de închisoare pentru spionaj şi alte delicte, relatează miercuri MTI, potrivit Agerpres.

În septembrie 2020, tribunalul a emis un prim verdict în cazul a patru persoane acuzate de spionaj împotriva instituţiilor UE şi alte delicte. Kovacs a fost găsit atunci vinovat de complicitate la fraudă şi folosirea de documente false, fiind condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare şi o amendă de 600.000 de forinţi (circa 1600 euro).

Se presupuse că fostul eurodeputat Jobbik se află în străinătate

Ulterior, la apel, verdictul a fost modificat, fostul politician de opoziţie fiind declarat vinovat de planificarea de acţiuni de spionaj împotriva instituţiilor UE, iar în septembrie sentinţa a fost înăsprită la cinci ani de închisoare şi 10 ani de interdicţie de participare la viaţa publică.

Se presupuse că fostul eurodeputat Jobbik, vizat iniţial, în noiembrie 2022, de un mandat de arestare ungar, se află în străinătate, acesta neprezentându-se la termen pentru executarea pedepsei.

Cotidianul Magyar Nemzet a scris toamna trecută că Bela Kovacs a urmărit de la Moscova procesul împotriva sa, unde a fugit după analizarea dosarului de prima instanţă în 2020 şi unde predă relaţii internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.