Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal din Istanbul a respins un proces intentat de jurnalistul germano-turc, Deniz Yucel, împotriva guvernului turc

tribunal-1

Un tribunal din Istanbul a respins miercuri un proces intentat de jurnalistul germano-turc Deniz Yucel împotriva guvernului turc, a declarat avocatul său pentru dpa, adăugând că procedura de apel va începe imediat, scrie Agerpres.

Tribunalul Penal nr. 17 din Istanbul a refuzat să invoce un motiv pentru respingerea cazului, a spus avocatul Veysel Ok. 

"Ne pregătim să atacăm în apel într-o săptămână decizia de astăzi", a precizat el. 

Deniz Yucel, corespondent al ziarului german Die Welt, a fost eliberat din închisoare în februarie după ce a stat un an în spatele gratiilor pentru acuzaţii legate de terorism. 

Luna trecută, jurnalistul a dat în judecată guvernul turc din cauza detenţiei sale, cerând daune de 2,98 milioane de lire (484.000 de dolari), conform unor documente ale instanţei consultate de dpa.

Citește și: Oficialii de rang înalt din cadrul Gardienilor Revoluției din Iran l-au numit pe președintele american Donald Trump 'malefic și aventuros'

În ciuda faptului că s-a aflat în detenţie în închisoarea Silivri de lângă Istanbul timp de aproape un an, Yucel nu a fost chestionat niciodată înainte de a fi eliberat, conform documentului prin care s-a deschis acest proces, care a fost consultat de dpa. 

Avocatul a spus că el şi clientul său vor merge până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) dacă nu vor ajunge la niciun rezultat în Turcia. 

"Vrem să arătăm nedreptatea care i s-a făcut lui Deniz, indiferent dacă e vorba de un tribunal turc sau străin. Acest caz va fi un exemplu pentru alţi jurnalişti oprimaţi", a adăugat Veysel Ok. 

Un proces împotriva lui Yucel în Turcia, sub acuzaţiile de propagandă teroristă şi răzvrătire, a început in absentia la 28 iunie. 

Judecătorul a respins solicitarea ca Yucel să fie achitat de toate capetele de acuzare. Următoarea audiere este programată pentru 20 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.