Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal din Milano a amânat procesul lui Berlusconi din cauza problemelor de sănătate ale acuzatului

bbc.com
Silvio Berlusconi

Un tribunal din Milano a amânat, miercuri, procesul pentru corupţie intentat fostului premier italian Silvio Berlusconi, care întâmpină probleme de sănătate, transmit DPA şi Reuters.

Potrivit agenţiei de presă Ansa, instanţa a solicitat acum un raport medical complet pentru a decide dacă procesul poate continua.

Cu excepţia cazului în care medicii recomandă altceva, procesul lui Berlusconi (84 de ani) urmează să se reia pe 15 septembrie.

În ultimele două săptămâni Berlusconi a fost spitalizat de două ori.

Avocatul său, Federico Cecconi, a prezentat marţi o solicitare de suspendare a procesului ţinând cont de problemele cardiace ale clientului său şi de starea de sănătate fragilă a acestuia. Acuzarea s-a opus însă acestei cereri.

Judecătorul de caz, Marco Tremolada, a declarat miercuri că un expert medical va fi audiat în 15 septembrie.

Procesul a început în 2017, Silvio Berlusconi trebuind să răspundă acuzaţiei de mituire a martorilor într-un dosar precedent în care era acuzat de relaţii sexuale plătite cu un minor. Acuzatul, care pledase nevinovat, a fost în cele din urmă achitat.

Magnatul media a fost spitalizat de mai multe ori în acest an pentru complicaţii legate de infectarea sa cu coronavirus anul trecut. În ianuarie, Silvio Berlusconi a fost internat câteva zile în Centrul cardiotoracic din Monaco pentru probleme de aritmie cardiacă, iar în septembrie anul trecut a fost internat în spital din cauza unei infecţii pulmonare în urma îmbolnăvirii de COVID-19, potrivit Agerpres.ro.

Berlusconi a fost judecat deja pentru numeroase infracţiuni financiare şi în 2013 a fost găsit vinovat pentru fraudă fiscală, aceasta fiind singura sa condamnare definitivă.

Născut la 29 septembrie 1936, Silvio Berlusconi, fiu al unui angajat dintr-o bancă milaneză, a pus bazele unuia dintre cele mai puternice grupuri industriale şi financiare din Europa, înainte de a intra în politică în 1994. La conducerea holdingului Fininvest şi a grupului de televiziuni Mediaset, dar şi a clubului de fotbal AC Milan, el a devenit la începutul anilor 2000 cel mai bogat om din Italia, poziţie în care a rămas timp de zece ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.