Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal din Sankt-Petersburg a amendat un tânăr rus, pentru un protest inedit: Ilia Mohov a eliberat șobolani în Parlament, pentru a-i trezi pe deputați

Un tribunal din Sankt-Petersburg a condamnat marţi la plata unei amenzi un tânăr rus care a dus şobolani în parlamentul local pentru a protesta, a explicat el, împotriva "lipsei de acţiune a deputaţilor", relatează AFP.

Ilia Mohov, 23 de ani, a fost găsit vinovat de "încălcarea regulilor de adunare într-un loc public" şi condamnat la o amendă de 10.000 de ruble (circa 130 de euro), conform Tribunalului Oktiabrski din Sankt-Petersburg, al doilea oraş din Rusia, informează agerpres.ro.

În noiembrie, tânărul s-a dus la sediul parlamentului local cu o cutie de carton cu doi şobolani în ea. El s-a aşezat într-un colţ fără a atrage atenţia serviciilor de securitate, după care a dat drumul şobolanilor, care s-au împrăştiat rapid prin clădire.

Ilia Mohov a publicat pe YouTube o înregistrare video cu gestul său şi a explicat presei că a vrut să atragă atenţia asupra "lipsei de acţiune a deputaţilor" din cartierul său, care "nu fac nimic pentru locuitori".

"Ei nu sunt buni de nimic. Nici nu îi consultă pe locuitori. Nimeni nu le ştie numele", a declarat tânărul militant.

Conform presei locale, şobolanii nu au mai fost găsiţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.