Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal olandez respinge cererea Greenpeace de a bloca ajutorul de stat acordat KLM

judecator justitie

Un tribunal olandez a respins miercuri cererea organizaţiei de mediu Greenpeace de blocare a ajutorului de stat acordat anul acesta KLM, subsidiara olandeză a companiei aeriene Air France, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Luna trecută, Greenpeace ceruse instanţei blocarea pachetului de asistenţă financiară de 3,4 miliarde de euro deoarece a susţinut că autorităţile olandeze nu au reuşit să forţeze operatorul aerian să facă afacerea mai sustenabilă.

În iunie, Guvernul Olandei anunţa că va furniza KLM fonduri de 3,4 miliarde de euro, pentru a o ajuta să supravieţuiască în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19). Pachetul este format din împrumuturi bancare garantate de 2,4 miliarde de euro şi un credit direct de un miliard de euro, a precizat ministrul olandez de Finanţe, Wopke Hoekstra. Şi Franţa a anunţat în aprilie un acord de salvare de şapte miliarde de euro pentru Air France.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD și acesta este obiectivul nostru’

În schimbul ajutorului de stat, KLM a fost de acord cu reducerea salariilor şi noi obiective climatice, inclusiv reducerea poluării.

Greenpeace susţine că aceste condiţii nu sunt suficient de puternice pentru a reduce emisiile de gaze de seră ale KLM şi apreciază că este de datoria autorităţilor să-i protejeze pe cetăţeni şi să reducă aceste emisii cât de mult posibil.

Solicitările Greenpeace merg dincolo de obiectivele climatice din industria aviatică care au fost adoptate pe plan global. Statul olandez poate fi făcut responsabil doar pentru emisiile din Olanda, în timp ce poluarea provocată de KLM este cauzată în special de zborurile sale internaţionale, a apreciat tribunalul.

Statul francez şi cel olandez deţin fiecare 14% din acţiunile Air France-KLM, un grup care este lider de piaţă pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa, ce oferă acces la o reţea care acoperă 314 de destinaţii în 116 ţări, prin companiile Air France, KLM Royal Dutch Airlines şi Transavia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.