Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un turist italian mort în Cuba după infectare cu Covid-19 - Alte 9 cazuri confirmate în ţară

www.miamiherald.com
Covid cuba

Un turist italian de 61 de ani a murit în Cuba, fiind primul deces de coronavirus înregistrat în această ţară unde numărul contagierilor a crescut până acum la 9 , a informat miercuri Ministerul Sănătăţii (Minsap) citat de EFE, preluată de Agerpres.

Turistul, decedat miercuri dimineaţă, este unul dintre primele persoane testate pozitiv în Cuba, iar de două zile se afla în stare critică şi cu ventilaţie artificială la Institutul de Medicină Tropicală Pedro Kourí (IPK) din Havana, specializat în boli infecţioase.

"În pofida eforturilor depuse de echipa de terapie intensivă care îl îngrijea direct, alături de un grup de experţi ai Minsap care l-au monitorizat permanent, complicaţiile dezvoltate de boală au provocat decesul" pacientului italian, se arată în comunicatul ministerului.

Minsap a transmis condoleanţe familei şi apropiaţilor pacientului care în acest moment nu vor putea călători în insulă ca urmare a închiderii frontierelor pe care Uniunea Europeană le-a adoptat recent.

Citește și: Pacienții devin imuni după ce se vindă de coronavirus, apreciază cercetătorii! Cu semnul întrebării rămân, însă, oamenii cu deficiențe imune

Noile cazuri au fost raportate în provinciile Villa Clara şi Sancti Spiritus (centrul insulei) - un cubanez de 25 de ani care a călătorit în Spania, o cubaneză de 67 de ani care s-a întors din SUA şi un cetăţean american de 77 de ani care locuieşte în California, toţi "cu evoluţie satisfăcătoare până în acest moment".

În Cuba 389 de persoane sunt spitalizate în izolare preventivă, deoarece nu prezintă simptome sau au intrat în contact cu cei infectaţi, potrivit ultimelor date difuzae de autortăţi.

Ministerul nu a oferit date despre restul pacienţilor testaţi pozitiv cu coronavirus, printre care două femei din Italia care au călătorit cu turistul decedat şi care sunt în continuare spitalizate la IPK.

Pe lângă cele trei noi cazuri, au fost depistaţi pozitiv un cubanez contagiat de soţia sa, o boliviană rezidentă în Italia, un cubanez de 63 e ani întors din Spania, un angajat pe un vas de croazieră din provincia Camaguey şi un rezident din Havana a cărui fiică s-a întors recent de la Milano.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.