Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Undă verde' din partea justiţiei pentru desfiinţarea rapidă a taberei de migranţi din Calais

calais

Justiţia franceză a validat marţi în principiu desfiinţarea rapidă a taberei de migranţi din Calais (nordul Franţei), cunoscută sub denumirea de ''Jungla din Calais'', respingând recursul depus de către asociaţii care critică modalităţile susţinute de către guvernul socialist, relatează AFP. În contextul luării acestei decizii, ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, a indicat că desfiinţarea taberei este ''o chestiune de zile'', promiţând punerea la adăpost, ''în condiţii demne'', a migranţilor care trăiesc în tabăra respectivă.

Tribunalul administrativ din Lille a estimat că desfiinţarea taberei nu contravine în principiu interzicerii tratamentelor inumane şi degradante. Potrivit justiţiei, desfiinţarea taberei vizează în mod precis încetarea unor astfel de tratamente la care sunt supuşi migranţii în condiţii de precaritate şi insecuritate denunţate de către toată lumea. Referitor la centrele de primire din mai multe oraşe care ar urma să-i găzduiască pe migranţii proveniţi din Calais, tribunalul consideră că statul ''n-a subestimat numărul de migranţi care urmează să fie cazaţi în ele''.

Preşedintele francez, Francois Hollande, a promis la sfârşitul lunii septembrie ''desfiinţarea completă'', ''până la sfârşitul anului'', a taberei din Calais, cel mai vast bidonvil din Franţa, unde sunt înghesuiţi între 5.700 şi 10.000 de migranţi, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.