Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria anunță că nu poate susține noi sancțiuni energetice împotriva Rusiei

iStock
ungaria steag

Ungaria nu poate sprijini cea de-a opta rundă de sancțiuni planificată de Uniunea Europeană împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei, dacă acestea prevăd sancțiuni energetice, a declarat joi șeful de cabinet al premierului Viktor Orbán. Executivul UE a propus miercuri noi sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv înăsprirea restricțiilor comerciale, mai multe liste negre individuale și un plafon al prețului petrolului pentru țările terțe, potrivit Reuters citat de Rador.

Sancțiunile propuse nu vizează măsuri mai puternice, inclusiv interzicerea importului de diamante rusești, solicitate de Polonia și trei țări baltice, dar statele UE au nevoie de unanimitate pentru a impune sancțiuni, iar Orbán a fost un critic vocal, declarând luni că sancțiunile UE s-au „întors împotriva lor”, ducând la creșterea prețurilor la energie și dând o lovitură economiilor europene.

„Ungaria a făcut deja multe pentru a menține unitatea europeană, dar dacă există sancțiuni energetice în pachet, atunci nu putem și nu vom sprijini acest lucru”, a declarat într-un briefing de presă Gergely Gulyás.

„Așteptăm o listă finală, completă de sancțiuni și apoi putem negocia. Ungaria nu poate sprijini sancțiunile energetice”.

Guvernul Ungariei este, de asemenea, în discuții cu Comisia Europeană pentru a accesa miliarde de euro din fonduri UE, blocate din cauza îngrijorărilor legate de statul de drept. Gulyás a spus că se așteaptă ca un acord să fie semnat, deoarece Budapesta este pregătită să își îndeplinească toate angajamentele asumate față de Comisie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.