Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria dă de pământ cu Bruxellesul: 'Nu este în măsură să spună cine ar trebui să îi crească pe copii şi nici cum'

the telegraph
Viktor Orban

Încercările Uniunii Europene de a determina Ungaria să renunţe la legea care interzice în şcoli materialele ce promovează homosexualitatea nu vor avea succes, a declarat miercuri şeful de cabinet al premierul ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, potrivit Reuters.

Potrivit agenţiei ungare de presă MTI, Gergely Gulyas a declarat că Budapesta "va rezista presiunii Bruxellesului de a determina Ungaria să permită prezenţa activiştilor LGBTQ în grădiniţe şi şcoli", adăugând că protejarea copiilor este unul dintre cele mai importante obiective, scrie agerpres.ro.

Citește și: FAKE NEWS produs de Dacian Cioloș: Comisia Europeană îl CONTRAZICE pe controversatul politician și spune că PNRR-ul Ungariei NU a fost suspendat

El a mai spus că, în afara Constituţiei din Ungaria, şi Carta Drepturilor Fundamentale din UE susţine că creşterea copiilor este datoria părinţilor.

Gergely Gulyas a denunţat ceea ce el a numit "campania fără precedent" împotriva Ungariei lansată de UE.

"Bruxellesul nu este în măsură să spună cine ar trebui să îi crească pe copii şi nici cum", a declarat el, ca reacţie la o dezbatere din cursul dimineţii în Parlamentul European, potrivit AFP.

Citește și: Va fi CIRC: Comisia Europeană a SUSPENDAT PNRR-ul Ungariei, anunță Dacian Cioloș, care a INIȚIAT demersul

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a atenţionat miercuri Ungaria că trebuie să renunţe la legea care interzice şcolilor să folosească materiale considerate a promova homosexualitatea sau schimbarea de sex, pentru că în caz contrar Bruxellesul va deschide o procedură de infringement.

Premierul ungar Viktor Orban, care se va confrunta cu alegeri parlamentare anul viitor, a devenit tot mai radical în privinţa politicilor sociale, într-o autoproclamată luptă de a apăra în faţa liberalismului occidental ceea ce el susţine că sunt valorile creştine tradiţionale ale Ungariei.

Citește și: Cristian Diaconescu DEZMINTE ce spune Dacian Cioloș cu privire la PNRR-ul Ungariei: 'Comisia Europeană nici nu a aprobat, nici nu a suspendat'

Guvernul de la Budapesta susţine că noua lege nu îi vizează pe homosexuali, ci urmăreşte protecţia copiilor, ai căror părinţi ar trebui să joace rolul principal în educaţia lor sexuală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.