Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria înregistrează un număr record de noi înfecții cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore

mediafax.ro
test COVID-19

Ungaria a anunţat joi un număr record de 8.312 noi infecţii cu coronavirus, pe fondul agravării valului trei al pandemiei, cu măsuri de lockdown mai stricte şi o campanie de vaccinare încă insuficientă pentru a inversa o tendinţă sumbră, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

Ungaria a impus luni noi măsuri dure de carantină pentru a combate creşterea infecţiilor cu COVID-19 şi a accelerat campania de vaccinare utilizând vaccinul chinezesc Sinopharm, precum şi cel rusesc Sputnik V.

Până joi, ţara a administrat o primă doză de vaccin la 1,149 milioane de persoane, a anunţat guvernul pe website-ul său. Cu toate acestea, Ungaria a administrat până acum doar 65,3% dintr-un total de mai mult de 2 milioane de vaccinuri primite, potrivit site-ului UE de urmărire a vaccinului anti-COVID-19.

Citește și: Prințul Harry și Megan Markle AU MINȚIT grosolan în interviul dat lui Oprah Winfrey: Analiza făcută de presa britanică

8.329 de pacienţi cu coronavirus erau spitalizaţi joi, 911 dintre ei având nevoie de ventilaţie artificială, ceea ce creşte presiunea asupra sistemului de sănătate.

Numărul de pacienţi ventilaţi mecanic s-a triplat în ultima lună, în timp ce tot mai multe persoane între 30 şi 50 de ani sunt în stare gravă şi la terapie intensivă.

Prim-ministrul Viktor Orban şi premierul ceh Andrej Babis se duc joi în Israel pentru a se întâlni cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi a discuta despre politicile de combatere a COVID-19.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.