Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria se consideră ÎNVINGĂTOARE în dezbaterea europeană privind migraţia ilegală

Vicepreşedintele partidului de guvernământ ungar Fidesz, Gergely Gulyas, a afirmat în cotidianul Magyar Hirlap că Ungaria a câştigat în mod clar dezbaterea politică europeană privind migraţia, relatează joi agenţia MTI, conform agerpres.

În opinia lui Gulyas, guvernul german, cu toate că a făcut un viraj extraordinar în demersul său privind imigraţia în ultimul an, nu a admis însă că unele dintre demersurile sale politice interpretate ca fiind o invitaţie simbolică pentru migranţi şi o atitudine favorabilă faţă de străini, ''contrar spiritului sobru şi intereselor naţionale'', au fost nişte greşeli grave.

Citeşte şi: Captură RECORD de cocaină în Australia. O întreagă reţea de trafic a fost ANIHILATĂ - FOTO/VIDEO

Gulyas, care este şi vicepreşedinte al parlamentului ungar, afirmă că Germania trebuie acum să facă faţă de la o săptămână la alta riscurilor de securitate reprezentate de imigraţia necontrolată de anul trecut.

Potrivit oficialului ungar, erorile comise de politica imigraţiei au zguduit sistemul politic stabil de partide din Germania şi recentul atac terorist de la Berlin a întărit sentimentul că securitatea persoanei nu mai poate fi garantată la fostele standarde.

Sistemul Uniunii Europene (UE) privind cotele obligatorii de migranţi, fără o limită superioară, împotriva căruia au obiectat întotdeauna ţările din Grupul de la Vişegrad (Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia), nu mai este susţinut nici de Franţa, a declarat Gulyas, potrivit Magyar Hirlap.

Chiar liderii UE, ''care sunt de obicei incapabili să vadă realităţile'', au ajuns la concluzia că mecanismul lor privind distribuirea migranţilor pe ţări nu este viabil, a mai spus deputatul ungar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.