Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria spune STOP: Interzice exportul substanţei active a unor medicamente împotriva COVID-19

MTI
Viktor Orban

Ungaria a interzis exportul de sulfat de hidroxiclorochină, o substanţă activă folosită pentru unele medicamente cu care sunt trataţi în mai multe ţări bolnavii de COVID-19, a anunţat miercuri guvernul de la Budapesta, relatează agenţiile Reuters şi MTI.

Interdicţia vizează sulfatul de hidroxiclorochină şi medicamentele care conţin această substanţă activă. ''Ungaria este pe plan global unul dintre cei mai mari exportatori ai acestei substanţe active, dar acum ea trebuie să acorde prioritate protejării populaţiei ungare şi securizării aprovizionării cu medicamente'', menţionează guvernul ungar, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Atac furibund al lui Rareș Bogdan: Speculanților, blestemaților, vreți să vă cumpărați masini noi si elicoptere cu prețul vieții unor copii bolnavi de cancer?

Clorochina, folosită de decenii pentru tratarea malariei, a făcut obiectul unor teste clinice încurajatoare pe un mic număr de pacienţi infectaţi cu coronavirus în China şi în Franţa. Însă pacienţii trataţi astfel au primit clorochină în doze foarte mari şi în combinaţie cu multe alte medicamente.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut duminică aprobarea folosirii clorochinei în lupta împotriva noului tip de coronavirus. "Hidroxiclorochină şi azitromicină (un antibiotic - n.r.), luate împreună, au o şansă reală de a deveni una dintre cele mai mari revoluţii din istoria medicinei", a scris Trump pe Twitter, cerând ca acestea "să fie date în folosinţă imediat".

Citește și: Dr Alexandru Rafila: Probabil spre sfârștiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic!

Totuşi, criticii atrag atenţia că folosirea unui medicament pentru un scop nou nu e lipsită niciodată de riscuri. Printre lucrurile care trebuie testate sunt dozajul şi potenţialele efecte secundare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.