Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria va importa gaze naturale lichefiate din Egipt până în 2026

TASS
gnl

Ungaria a găsit o soluție pentru problema sa energetică, deoarece va putea importa gaz natural lichefiat (GNL) din Egipt începând cu 2026, ceea ce sporește securitatea energetică a țării, a declarat marți premierul ungar Viktor Orbán, scrie amwalalghad.com.

Președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, l-a primit marți pe Orban, aflat într-o vizită de trei zile în Egipt, pentru a discuta despre cooperarea bilaterală, pe lângă dosarele regionale și internaționale de interes reciproc.

Cei doi lideri au asistat la ceremonia de semnare a mai multor memorandumuri de înțelegere între Egipt și Ungaria în diverse domenii, inclusiv educație și formare în utilizarea pașnică a energiei nucleare, a tineretului și a sportului.

Acest lucru a crescut numărul de burse universitare și postuniversitare pentru anii 2023/2026 și programul de burse maghiare Stipendium pentru anii 2023/2026.

"Am convenit asupra marelui beneficiu pe care investitorii maghiari îl vor acumula din investițiile în Egipt, în special în Zona Economică a Canalului Suez (SCZone)", potrivit al-Sisi.

Orbán a mai declarat că "există, de asemenea, un forum de afaceri egiptean realizat cu 86 de companii maghiare și egiptene, care consolidează relația dintre cele două țări. De asemenea, vom putea forma o cooperare în domeniul energiei nucleare."

Egiptul poate exporta anual 12 milioane de tone de GNL, deoarece va contribui la aprovizionarea Europei cu gaze naturale, fiind unul dintre materialele importante în această privință.

Demn de remarcat, ambele țări se bucură de o mișcare comercială reciprocă, unde exporturile egiptene de top către Ungaria sunt: bumbac, legume, fructe, ciment, îngrășăminte și covoare, în timp ce importurile de top din Ungaria sunt: dispozitive electronice, sticlă, aluminiu, combustibil, cauciuc și substanțe chimice organice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.