Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungureanu cere Guvernului să îi protejeze pe românii din Ucraina

ucraina romani

'Dacă ieşirile în stradă iau amploare, acţiunile de represiune ale guvernului de la Kiev vor fi pe măsură. Sunt profund îngrijorat pentru soarta românilor din Transcarpatia şi Bucovina de Nord, în contextul extinderii violenţelor în mai multe oraşe. Cer guvernului Ponta să ia din timp toate măsurile necesare pentru protejarea acestora', afirmă Ungureanu, potrivit unui comunicat al Forţei Civice, remis marţi Agerpres .

Mihai-Răzvan Ungureanu susţine că oamenii politici din România nu au nicio reacţie la ceea ce se întâmplă în Ucraina, exprimându-şi totodată îngrijorarea cu privire la situaţia respectivă.

'Sunt preocupat pentru situaţia românilor din Bucovina Istorică şi Transcarpatia. Suntem foarte atenţi la orice tentativă de încălcare a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor români, şi la orice încercare de a pune în pericol comunitatea şi identitatea culturală română. Agravarea situaţiei la Kiev creează un risc la toate graniţele Ucrainei. Escaladarea violenţelor la Kiev şi în alte oraşe ale Ucrainei constituie un motiv de profundă îngrijorare pentru România, ca stat membru UE şi NATO', mai spune Ungureanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.