Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungurii s-au dezlănțuit, după ce Comisia Europeană vrea să condiționeze fondurile europene de statul de drept: 'George Soros dictează politica Bruxellesului'

AP Photo/Manuel Balce Ceneta
george soros

Votul dat joi în Parlamentul European (PE) pentru sporirea finanţării europene acordate organizaţiilor societăţii civile arată încă o dată că George Soros practic dictează politica Bruxelles-ului în materie de migraţie, crede directorul de comunicare al partidului ungar de guvernământ Fidesz, Balazs Hidveghi, citat de agenţia MTI, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis se pregătește să apese BUTONUL ROȘU: mișcare care îngroapă coaliția PSD-ALDE

Deputaţii europeni au votat pentru creşterea finanţării pentru Programul drepturilor şi valorilor în perioada 2021-2027, până la 1,834 miliarde de euro, aproape triplu faţă de suma propusă de Comisia Europeană, 642 milioane de euro. Această finanţare va merge spre promovarea democraţiei, a statului de drept şi a drepturilor fundamentale în întreaga Uniune Europeană, inclusiv prin acordarea unui sprijin financiar organizaţiilor societăţii civile care lucrează în aceste domenii.

Dar în opinia oficialului ungar membru al partidului condus de premierul Viktor Orban obiectivul acestei decizii ar fi sporirea finanţării ''organizaţiilor lui Soros'' pentru ca ele să poată ''aduce şi mai mulţi migranţi în Europa'', iar acest vot ''a arătat încă o dată că majoritatea pro-migraţie din PE urmează planul lui Soros pas cu pas''.

Mai mult, Balazs Hidveghi susţine că printr-o viitoare reducere a fondurilor europene pentru ţările acuzate de încălcarea statului de drept, votată tot joi în PE, Bruxelles-ul ar încerca să găsească fonduri pentru ONG-urile la care a făcut referire.

În replică, Zsolt Greczy, purtătorul de cuvânt al partidului ungar de opoziţie DK, a salutat votul favorabil din PE pentru reducerea pre-finanţării până la suspendarea plăţilor UE pentru statele care încalcă statul de drept, estimând că astfel vor ''suferi infractorii care jefuiesc banii europeni'', acuzându-l totodată pe premierul Viktor Orban că fonduri europene ''au sfârşit în buzunarele'' lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.