Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNICEF: oamenii și-au pierdut încrederea în vaccinurile pentru copii în timpul pandemiei COVID

http://www.montblanc.com
UNICEF

Oamenii și-au pierdut încrederea în vaccinurile pentru copii în timpul pandemiei COVID, susțin reprezentanții UNICEF. Oamenii din întreaga lume și-au pierdut încrederea în vaccinurile de rutină din copilărie care se fac împotriva bolilor ucigașe precum rujeola și poliomielita. Încrederea a scăzut foarte mult în timpul pandemiei COVID-19, potrivit unui document al UNICEF, citat de Reuters.

În 52 din cele 55 de țări analizate, percepția publică a vaccinurilor pentru copii a scăzut între 2019 și 2021, a explicat agenția ONU.

 

Datele reprezintă un „semnal de alarmă îngrijorător" privind creșterea ezitărilor în materie de vaccinuri pe fondul dezinformării, al scăderii încrederii în guverne și al polarizării politice, susțin cei de la UNICEF.

 

Schimbarea de percepție este deosebit de îngrijorătoare deoarece vine după cel mai mare regres al imunizării copiilor dintr-o generație în timpul restricțiilor COVID. În total, 67 de milioane de copii au ratat unul sau mai multe vaccinuri.

 

Situația privind încrederea în vaccinuri variază la nivel mondial, potrivit raportului UNICEF „Starea copiilor din lume". Cel mai mult a scăzut încrederea în vaccinuri pentru copii în Papua Noua Guinee și Coreea de Sud, țări urmate de Ghana, Senegal și Japonia. În SUA încrederea a scăzut ușor, iar în India, China și Mexic, a rămas neschimbată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.