Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNICEG trage un semnal de alarmă: Criză imensă într-o regiune din cauza malnutriţiei infantile

www.yenisafak.com
explozie Damasc

Copiii din Ghouta de Est, regiune controlată de rebeli şi aflată sub asediu la periferia capitalei Damasc, se confruntă în prezent cu cea mai gravă criză de malnutriţie din Siria de la începutul războiului în 2011, a anunţat miercuri UNICEF, relatează AFP. 'Un studiu efectuat în Ghouta de Est la începutul lunii noiembrie indică faptul că procentul copiilor cu vârsta sub cinci ani care suferă de malnutriţie severă este de 11,9%, fiind cel mai înalt nivel înregistrat vreodată în Siria de la începutul războiului', a indicat într-un comunicat UNICEF, care a precizat că, într-un studiu similar efectuat în ianuarie în Ghouta de Est, indicele era de 2,1%.

Aproape 400.000 de persoane au fost sub asediu în această regiune situată la est de Damasc, atacată de regimul sirian de la mijlocul anului 2013. Majoritatea dintre aceste persoane sunt copii, menţionează UNICEF. 'Violenţele, lipsa de acces la ajutoare umanitare şi preţurile exorbitante la produse alimentare au agravat malnutriţia în rândul copiilor' în această zonă care este unul dintre ultimele fiefuri ale rebelilor, a adăugat UNICEF, conform Agerpres.

'Mai mult de o treime dintre copiii examinaţi în cadrul studiului suferă de întârzieri de creştere care îi expun unui risc mai mare de dezvoltare târzie, boli şi deces', a precizat organizaţia. UNICEF subliniază de asemenea că mamele copiilor în vârstă de mai puţin de doi ani au fost nevoite să întrerupă alăptarea din cauza propriei malnutriţii. Ghouta face parte din patru zone de dezescaladare instalate pe teritoriul ţării pentru reducerea violenţelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.