Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UniCredit, partenerul principal al proiectului Finance 4 Social Change

unicredit

Grupul bancar italian UniCredit este partenerul principal al proiectului Finance 4 Social Change (F4SC) prin programul său Banking cu Impact Social, informează un comunicat al UniCredit.

Proiectul F4SC, care este finanţat prin Programul Transnaţional Dunărea al UE, îşi propune să identifice, să sprijine şi să premieze antreprenorii sociali, printr-un proces de selecţie bine structurat, care implică aproximativ 250 de participanţi. Acesta oferă o platformă perfectă pentru UniCredit SIB de a sprijini direct antreprenoriatul social ca motor al dezvoltării sociale şi al progresului în diferite ţări în care grupul este prezent, printre care: Austria, Bulgaria, Croaţia, Germania, Ungaria, România, Serbia şi Slovacia, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Raed Arafat vine cu cifre ÎNFIORĂTOARE și face un anunț de ULTIMĂ ORĂ: 'La un moment dat, toate spitalele vor primi pacienți COVID'

Proiectul a fost conceput pentru a sprijini activităţile economice care generează schimbări pozitive în regiunea Dunării, graţie activităţilor atent concepute, cu scopul principal de a deschide calea pentru mai multă inovaţie socială şi dezvoltarea întreprinderilor sociale.

Angajaţii UniCredit vor participa la atelierele Concursului pentru Planuri de Afaceri cu Impact Social, o parte esenţială a proiectului F4SC, oferind participanţilor expertiză şi mentorat. În plus, vor participa şi în juriul care va selecta cele patru proiecte câştigătoare în sesiunile de pitching din 2021.

"La UniCredit, ESG este o parte esenţială din ADN-ul nostru şi a strategiei de afaceri a băncii. Aceasta include un angajament puternic faţă de problemele sociale, unde avem ambiţia de a contribui la stimularea schimbării, oferind sprijin concret antreprenorilor şi iniţiativelor cu un impact social pozitiv semnificativ. Proiectul Finanţare pentru schimbări sociale este un astfel de exemplu, care ne ajută să ne implicăm şi să oferim sprijin concret şi semnificativ diferitelor comunităţi în care operăm", a declarat Roberta Marracino, şeful ESG Strategy & Impact Banking la UniCredit

UniCredit Banking cu Impact Social a fost lansat în Italia la sfârşitul anului 2017. În 2019, programul a fost lansat pe alte 10 pieţe în care este prezent Grupul: Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Germania, Republica Cehă, Slovacia, România, Serbia şi Ungaria. De la lansare, SIB a sprijinit mai mult de 4.000 de beneficiari prin microcredite şi finanţări cu impact, precum şi prin diverse programe de educaţie financiară în beneficiul a aproximativ 50.000 de tineri şi persoane defavorizate.

Citește și: ANALIZĂ MĂSURI NOI propuse de Guvern pentru românii cu restanțe la plata datoriilor, din cauza pandemiei

În plus, în 2020, UniCredit a oferit peste 6,4 miliarde de euro IMM-urilor europene pentru a le ajuta să atenueze situaţia de urgenţă fără precedent creată de pandemia Covid-19, făcând în acelaşi timp donaţii semnificative pe diferitele pieţe ale grupului prin intermediul Fundaţiei UniCredit pentru a sprijini spitalele şi diferite organizaţii non-profit din prima linie în lupta împotriva pandemiei.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o reţea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienţi. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.