Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unicul supravieţuitor al accidentului de teleferic din Stresa a ieșit de la reanimare

Fly News From The World
cabina cablu italia teleferic

Singurul supravieţuitor al accidentului de teleferic soldat cu 14 morţi, la 23 mai, în nordul Italiei, un băiat israelian, a ieșit de la reanimare, anunţă spitalul din Torno în care este îngrijit, relatează AFP.

Băiatul în vârstă de cinci ani este singurul pasager care a supravieţuit după ce o cabină de teleferic a căzut în gol, la Stresa, în apropiere de vârful Muntelui Mottarone, de 1.500 de metri altitudine, iar ceilalţi 14 pasageri au murit, inclusiv părinţii săi, un frate mai mic, în vârstă de doi ani, şi bunicii săi, potrivit news.ro.

Eitan, care a suferit multiple traumatisme la nivelul abdomenului şi toracelui şi multiple fracturi, a fost transferat la servicul de şedere îndelungată, a declarat AFP un purtător de cuvânt al spitalului din Torino, capitala Piemontului (nord-vest).

Mătuşa băiatului, a cărei familie a migrat în Italia în 2018, are grijă de copil.

Mai mulţi conducători ai societăţii care gestionează telefericul sunt suspectaţi de faptul că au dezactivat în mod voit sistemul de frânare de urgenţă, care ar fi putut bloca această cabină de teleferic după ce s-a rupt cablul.

Treisprezece pasageri au murit pe loc, iar Eitan şi alt copil au fost spitalizaţi. Celălalt copil a murit din cauza rănilor.

Telefericul din Stresa, frecventat de turişti, asigură o legătură în 20 de minute între acest sătuc şi Muntele Mottarone, care oferă o vedere spectaculoasă a Lacului Major şi Alpilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.