Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniqa Asigurări, în discuții pentru achiziționarea Garanta Asigurări

uniqa

Uniqa Asigurări, prima firmă care a renunțat total la RCA de teamă să nu vândă masiv după prăbușirea City Insurance, se află în discuții pentru achiziționarea Garanta Asigurări, au declarat, pentru Economica, surse din piață. Garanta este o societate mică ce are ca acționar majoritar cel mai mare asigurător grec, Ethniki (vândut recent de National Bank of Greece către un fond de investiții) și ca acționari minoritari societăți controlate de statul român, precum și pe Jean Valvis, cunoscutul om de afaceri care în prezent produce Aqua Carpatica sau vinurile de la Domeniile Sâmburești.

Pentru Garanta relația cu Banca Românească (deținută în trecut de National Bank of Greece, ca și Garanta) și firma de leasing a NBG din România au fost cruciale, generând cea mai mare parte a afacerilor. Prin aceste canele, Garanta a vândut asigurări de viață, de credit sau de bunuri, la pachet cu creditele, sau CASCO în cazul firmei de leasing.

Din acest punct de vedere, preluarea sa de către Uniqa ar avea o logică, în condițiile în care și grupul austriac încearcă să își concentreze afacerile de retail pe relația cu Raiffeisen Bank (acționarul său majoritar din Austria), știut fiind că bancassurance este în general un business profitabil. În prezent, arată datele oficiale prezentate pe site-ul companiei, principala linie de business pe care merge Garanta sunt asigurările CASCO, care au adus aproape jumătate din vânzările totale din 2021 (24,2 milioane de lei dintr-un total de 53 de milioane de lei în prime brute subscrise). A doua sursă de business sunt asigurările de bunuri (pierdere financiară) cu aproape 16 milioane de lei, urmate de asigurările de viață cu circa 7 milioane de lei., scrie Economica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.