Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Unitatea de elită' DNA Ploieşti, depăşită la un capitol negativ: Structura DNA cu zeci de sesizări la Inspecţia Judiciară

DNA

Structura teritorială DNA Ploieşti, cunoscută ca "unitatea de elită a DNA", este depăşită de o altă structură teritorială la un capitol negativ. Zeci de sesizări care vizau aspecte ale activităţii şi conduitei, pretins neconforme cu standardele prevăzute de legislaţia în vigoare, ale procurorilor DNA Oradea au fost trimise Inspecţiei Judiciare din 2016 până acum. Cele mai multe îl vizează pe procurorul Ciprian Man, fostul şef al Serviciului Teritorial Oradea al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, relatează adevarul.ro.

Din 2016 până în prezent, Inspecţia Judiciară a înregistrat 27 de lucrări care au ca obiect activitatea profesională sau conduita procurorilor DNA Oradea. „În cuprinsul sesizărilor formulate de petiţionari s-au invocat aspecte referitoare la posibile încălcări ale normelor de procedură, la modul de instrumentare şi soluţionare a cauzelor, conduita procurorilor, etc”, arată jurnaliştii de la adevărul.ro.

Vezi şi: Ce este Mierea de Manuka, alimentul minune care vindecă infecțiile din gât

Pentru comparaţie, zilele trecute, într-un răspuns pentru STIRIPESURSE.RO, Inspecţia Judiciară preciza că are în lucru 10 anchete care vizează DNA Ploieşti.

În 2016, procurorul Ciprian Man a avut patru sesizări, toate fiind clasate. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu cele două plângeri făcute pe numele procurorului Cristian Ardelean şi cu sesizarea la adresa procurorului Adrian Munteanu, actualul şef al DNA Oradea, a fost înregistrată o sesizare.

În anul următor, 15 din cele 18 plângeri depuse la Inspecţia Judiciară au fost pe numele procurorului Man. Printre reclamanţi s-a numărat judecătorul Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor, în prezent suspendat ca urmare a trimiterii sale în judecată pentru fals în declaraţii în formă continuată. Magistratul nu ar fi menţionat în declaraţiile de interese calitatea de membru în Asociaţia Marea Lojă Naţională din România.

Clasarea a fost dispusă şi în cazul sesizărilor făcute de fostul senator PSD Valer Marian ori de avocaţii Ioan şi Daniela Sava, care îl vizau pe acelaşi procuror Ciprian Man.

De altfel, potrivit informaţiilor oferite de către Inspecţia Judiciară citate de adevărul.ro, în niciuna dintre cele 15 sesizări nu s-a impus luarea vreunei măsuri de competenţa Inspecţiei.

În 2017 au mai fost înregistrate două sesizări pe numele procurorului Adrian Muntean şi o sesizare pe numele procurorului Cristian Ardelean, ambele clasate.

De la începutul lui 2018, la adresa procurorului Ciprian Man au fost înregistrate trei sesizări care se află pe rolul Inspecţiei Judiciare.

Vezi şi: Băutura delicioasă care ajută în lupta cu răceală: Rețeta de Smoothie cu ananas și turmeric .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.