Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană ar vrea ca Donald Trump să amâne termenul de 18 mai pentru impunerea de tarife pe importurile auto

UE SUA

Comisarul pentru Comerţ al Uniunii Europene, Cecilia Malmstroem, se aşteaptă ca preşedintele american Donald Trump să amâne termenul de 18 mai pentru intrarea în vigoare a tarifelor pentru importurile de automobile din UE, a afirmat aceasta într-un interviu acordat publicaţiei Sueddeutsche, transmite Reuters, relatează News.ro.

Citește și: Pakistanul împrumută 6 miliarde de dolari de la FMI

Trump, care a majorat vinerti tarifele pentru importuri de bunuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari, urmează să ia o decizie legată de maşinile europene care va afecta exporturi auto şi de componente din Europa în valoare de circa 47 de miliarde de euro.

Malmstroem a spus că este posibil ca termenul să fie prelungit, având în vedere că Washingtonul se concentrează în prezent pe negocierile cu Beijingul.

”Există semnale că termenul ar putea fi prelungit datorită negocierilor dintre Statele Unite şi China”, a arătat Malmstroem.

Dacă Trump va introduce tarifele pe 18 mai, UE are pregătită o listă de produse americane în valoare de 20 de miliarde de euro pentru care ar urma să fie aplicate tarife de retorsiune, a afirmat comisarul.

Lideri şi oficiali europeni au afirmat de mult timp că nu vor discuta aranjamente comerciale la presiunea lui Trump, unii dintre ei comparând acest lucru cu negocierile cu arma la cap.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.