Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană are cel mai mare excedent comercial în domeniul farma din ultimii 16 ani

USA Today
medicamente pastile

Uniunea Europeană a atins, în 2017, cel mai mare excedent comercial în domeniul produselor medicinale și farmaceutice, aproape 80 de miliarde de euro, arată un raport publicat marți de Eurostat - Biroul de Statistică al Uniunii Europene, conform mediafax.

Exporturile și importurile de produse medicale și farmaceutice ale Uniunii Europene au crescut în fiecare an între 2002 și 2017, exporturile ajungând la 156 de miliarde de euro, iar importurile - la 77 de miliarde de euro în 2017.

Pe fondul creșterii exporturilor mai mult decât a importurilor, balanța comercială a crescut de la un excedent de 22 de miliarde euro în 2002 la un nivel record de 80 de miliarde de euro în 2017.

Principala destinație pentru exporturile din Uniunea Europeană a fost Statele Unite, cu aproximativ 31% din totalul exporturilor pentru această categorie de produse. Pe locul doi s-a clasat Elveția, cu 13%, urmată de China (6%), Japonia și Rusia (ambele 5%).

În privința importurilor produselor farmaceutice în Uniunea Europeană, cele mai mari ponderi au fost consemnate de Statele Unite, cu 40%, urmate de Elveția cu o pondere de 34%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.