Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană: Grecia vrea o reuniune de urgenţă din cauza activităţilor de exploatare a Turciei în estul Mării Mediterane

www.theasset.com
port grecia

Grecia a cerut, marţi, organizarea de urgenţă a unei reuniuni a Uniunii Europene pe tema Turciei, acuzată că a iniţiat activităţi de explorare petrolieră în zone disputate din estul Mării Mediterane, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro, relatează Mediafax.

Citește și: Șefa opoziției din Belarus a fugit din țară: 'Am rămas o femeie slabă'

"Ministerul grec de Externe va formula o solicitare pentru o reuniune urgentă a Consiliului pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene", a comunicat marţi Guvernul de la Atena.

Nava turcă Oruç Reis a iniţiat activităţi de explorare a zăcămintelor de petrol şi gaze în estul Mării Mediterane, în apropierea Insulei Creta (Grecia) şi a Republicii Cipru. Ambarcaţiunea de explorare este escortată de cinci nave militare, potrivit Ministerului turc al Apărării.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat în urmă cu câteva zile reluarea activităţilor de explorare în estul Mării Mediterane ca reacţie la semnarea unui acord de cooperare maritimă de către Grecia şi Egipt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.