Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană nu copiază tactica Statelor Unite în Venezuela în privința sancțiunilor

steag UE uniunea europeana U.E.

Petrolul şi produsele petroliere constituie însă circa trei sferturi din exporturile Venezuelei către Uniunea Europeană. Un embargo în acest sector ar putea fi mai eficient ca mijloc de presiune pentru schimbarea guvernului de la Caracas, dar ar putea agrava criza economică din Venezuela şi suferinţele provocate populaţiei de penuria de produse de strictă necesitate, cum ar fi alimentele şi medicamentele, arată Reuters. Agenţia reaminteşte că Statele Unite au aplicat deja sancţiuni împotriva companiei petroliere de stat PDVSA, informează Agerpres.

Citește și:  Serviciile secrete trag un semnal de alarmă: Ce au descoperit la echipamentele Huawei

Uniunea Europeană însă are altă abordare și ia în considerare noi sancţiuni, dar miniştrii de externe europeni, reuniţi luni la Bruxelles, nu au discutat despre un embargo petrolier împotriva Venezuelei, informează Reuters. "Luăm în calcul posibilitatea altor sancţiuni, intenţia noastră este de a sancţiona suplimentar anumite persoane şi nu sectoare care ar putea afecta populaţia", a declarat agenţiei ministrul de externe al Maltei, Carmelo Abela. "Nu sunt excluse alte sancţiuni (pe domenii economice - n. red.), dar în primul rând ne concentrăm asupra anumitor persoane", a insistat el.

Citește și: Italienii au anunțat naționalitățile schiorilor ce au murit într-o avalanșă în stațiunea Courmayeur

Din noiembrie 2017, UE a interzis orice exporturi de arme şi echipamente care ar putea fi folosite ca mijloace de represiune împotriva protestatarilor din Venezuela. Bruxellesul a blocat activele a 18 oficiali venezueleni acuzaţi de încălcarea drepturilor omului şi de subminarea democraţiei; respectivilor le-au fost interzise, de asemenea, deplasările în Europa.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.