Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană oferă granturi pentru IMM-urile din Republica Moldova

Unimedia
Granturi

Fondul European pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură (EMFAF) a anunțat despre lansarea unor granturi pentru întreprinderi mici și mijlocii, inclusiv nou-formate, dedicate „economiei albastre” din țările riverane Mării Negre, vizând Republica Moldova, dar și Georgia și Ucraina.

Una din condițiile acordării finanțării este ca proiectele să reprezinte o cooperare a părților interesate din economia albastră a țărilor Uniunii Europene UE și din țările eligibile din afara Comunității, reunite pentru a consolida capacitățile de inovație, digitalizare și investiții în economia albastră a Mării Negre, transmite presa din Republica Moldova.

Altă condiție este ca propunerile să fie depuse de un consorțiu format din cel puțin trei solicitanți din cel puțin două țări eligibile din afara UE și o țară din UE. Toți cei trei solicitanți ar trebui să fie participanți la Agenda maritimă comună pentru Marea Neagră.

Cât privește domeniul de activitate al aplicanților, se cere ca proiectele să se concentreze în primul rând pe turismul de coastă și maritim, pescuit și acvacultura, transportul maritim, construcția navală, biotehnologia albastră, energiile marine regenerabile etc. Propunerile pot, de asemenea, să exploreze potențialul IMM-urilor, inclusiv, nou-formate în dezvoltarea porturilor ca acceleratori ai economiei albastre.

Fondul European pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură e disponibil să acorde de la 300.000 până la 500.000 de euro pentru fiecare proiect aprobat.

Termenul limită pentru depunerea cererilor este 12 ianuarie 2022, anunță Comisia Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.