Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană vrea să introducă taxe vamale pentru SUA: 'Comerțul mondial nu se poate baza pe legea junglei'

www.politico.eu
trump juncker

Ministrul Finanțelor francez, Bruno Le Maire, a declarant că un război comercial este acum o realitate, iar actuala politică comercială de impunere a taxelor unilaterale se bazează pe „leagea junglei”, a declarat oficialul în cadrul reuniunii miniștrilor de finanțe a statelor din G20 în Ardentina.

„Comerțul mondial nu se poate baza pe legea junglei, iar creșterea unilaterală a taxelor reprezintă legea junglei", a declarat Bruno Le Maire, pentru agenția de știri AFP, preluat de BBC.

„Legea supraviețurii - acest lucru nu poate fi viitorul relatiilor comerciale globale. Legea junglei va slăbi creșterea, va amenința țările cele mai fragile și va avea consecințe politice dezastruoase”, a precizat ministrul, conform Mediafax.

Citește și: Un RENUMIT magistrat a RĂBUFNIT: 'Când legea este pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă, cred că putem pleca cu toţii acasă'

De asemenea, ministrul francez a mai declarat că, în cazul introducerii de către Washington a unor noi taxe vamale pe mărfurile europene, Europa nu are o altă soluție decât introducerea unor măsuri de răspuns și UE nu va purta negocieri despre comerțul liber cu SUA până când Washingtonul nu va renunța la taxele de import pentru aluminiu și oțel.

În cadrul întâlnirii, secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin, a apărat taxele și a cerut Uniunii Europene și Chinei, să-și deschidă piețele pentru a permite o concurență liberă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.