Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a cumpărat un complex turistic din Neptun, unde va amenaja o bază de cercetare

g4media.ro
Universitatea Babeş Bolyai

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a anunțat că va amenaja o bază de cercetare în Neptun, după ce a achiziționat un complex turistic din stațiune, potrivit mediafax.ro,

Potrivit unui comunicat al UBB Cluj, adjudecarea clădirii a fost realizată în urma licitației organizate de către statul român, prin RA-APPS.

Este vorba de complexul restaurant Dunărea, Lotul nr. 1, care conține o clădire cu demisol, parter și etaj, care are peste 40 de camere.

„Prin angajamentul forurilor de decizie din UBB (Rector/Consiliu de Administrație/Senat) vom dezvolta acolo o stațiune științifică și academică a UBB, care să aibă funcții (1) educaționale, (2) de cercetare-dezvoltare-inovare și (3) de relație cu societatea”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Conform acestuia, demersul a fost motivat de solicitările de practică și de cercetare în zona Dobrogei din partea cadrelor didactice, a cercetătorilor și studenților UBB și de dorința de ancorare a UBB în proiectul european al „Inițiativei celor Trei Mari”.

„De asemenea, noi țintim proiecte comune cu autoritățile locale, deoarece experiența a arătat că prezența academică a UBB în diverse localități ale țării le dinamizează socio-economic și spre avantaje competitive, cu impact pozitiv apoi asupra bunăstării populației”, a mai spus Daniel David.

Potrivit reprezentanților universității, UBB are în prezent alte șase stațiuni de cercetare științifică: Stațiunea științifică Arcalia (jud. Bistrița-Năsăud), Stațiunea Științifică Danubius (jud. Caraș-Severin), Centrul de Cercetări Biologice din Jibou (jud. Sălaj), Complexul Beliș (jud. Cluj), Complexul Baru (jud. Hunedoara), respectiv Baza Didactică, Arheologică și de Cercetări Interdisciplinare „Hadrian Daicoviciu” (jud. Hunedoara).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.