Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea de Arte din Târgu-Mureș reprezintă România la Zilele Mondiale ale Commediei Dell’Arte

teatru

Anul acesta, orașul Nancy este Capitala Mondială a Commediei Dell’Arte. Astfel, între 21 și 26 februarie, evenimentul va reuni universități, companii și trupe de teatru din întreaga lume. România va fi reprezentată de Universitatea de Arte din Târgu Mureș, care va prezenta spectacolul „Bufon pentru o zi la curtea contelui Dracula”, scenariul și regia fiind semnate de Bianca Holobuț, informează Rador Radio România.

Piesa păstrează tema centrală din Commedia dell’Arte, cea a căsătoriei forțate.

În comunicatul de presă al universității se aratăm că „Distribuția spectacolului Bufon pentru o zi la curtea contelui Dracula este formată din studenți ai Anului I – Masterat Arta actorului și studenți ai anului III – Licență Artele Spectacolului – Actorie.

Scenografia este semnată de Krisztina Bács, măștile au fost realizate de Andrea Cavarra by ZorbaOfficineCreative, Coregrafia îi aparține Cristinei Iuşan-Olar, pregătirea muzicală a fost condusă de Daniela Neamț şi Sántha Huba József, iar asistent de regie este Dragoş Stoenescu, student al anului III – Licență – Artele spectacolului – Regie”.

Înaintea plecării la Nancy, în Franța, publicul poate vedea spectacolul la Teatrul Studio al Universității de Arte din Târgu Mureș, în zilele de 17 și 18 februarie, de la ora 19:00. De asemenea, pe 19 februarie, de la ora 13, va avea loc o reprezentație inedită în curtea interioară a universității.

Foto: caracter ilustrativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.