Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti va găzdui, în premieră, un concurs naţional de musical

ebay.de
muzica

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti va găzdui, în perioada 1 - 6 august, Concursul Naţional de Musical, primul eveniment de acest gen din România.

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri AGERPRES, la concurs s-au înscris numeroşi tineri muzicieni, actori şi dansatori, proveniţi din opt oraşe ale ţării, dar şi din Republica Moldova.

Printre piesele pe care artiştii le vor propune publicului se numără momente celebre din musicaluri şi filme Disney de mare popularitate - "Fantoma de la Operă", "Chicago", "Mizerabilii", "Cats", "Cabaret", "West Side Story", "Hamilton", "My Fair Lady", "Frozen", "Aladdin", "Mulan", "Mica sirenă".

Cele trei etape ale concursului şi o serie de workshop-uri pentru finalişti - care vor beneficia de training de actorie, cânt şi dans, pentru a se prezenta cât mai bine în faţa publicului - se vor desfăşura la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Prima etapă este eliminatorie, urmată de semifinală şi finală.

"La fiecare dintre aceste etape concurenţii au de prezentat un repertoriu de musical, juriul îi va evalua, anunţă concurenţii care au trecut mai departe. Diferenţa este că în finală vor fi interpretate câte două piese, în timp ce în etapele eliminatorii vor interpreta doar o piesă", a declarat coordonatorul concursului, Mihai Cosma, pentru AGERPRES.

Din echipa de juraţi şi mentori fac parte personalităţi reprezentative ale scenei româneşti, printre care Adi Nour, Alina Petrică, Ana Bianca Popescu, Ioana Sihota (Jazzy Jo), Cătălin Petrescu, dirijorul Daniel Jinga, compozitorul Mihai Alexandru.

"Premiile sunt pentru dezvoltarea carierei. Marele premiu constă într-o vizită de documentare la Londra, pentru a viziona spectacole de musical în West End. Acesta este premiul cel mai tentant, care le-a plăcut tuturor. După aceea, premiul al doilea este un concert cu Orchestra Metropolitană Bucureşti, în calitate de solişti ai aceste orchestre, şi premiul III este un interviu video care va fi distribuit pe canalele media. Toate premiile au în vedere dezvoltarea carierei, noi, fiind o instituţie de dezvoltare, am zis să facem ceva pe linia asta, nu să le dăm doar o sumă de bani", a explicat Mihai Cosma.

Finala cu public va avea loc pe 6 august, de la ora 19,30, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Intrarea este liberă, cu rezervare prealabilă la vocal.arts.international@gmail.com.

Evenimentul este organizat de Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi coordonat de prof. univ. dr. Mihai Cosma, prin Fondul de Dezvoltare Instituţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.