Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Universitățile din Texas sabotează legile care permit portul de armament în campus

2548146189_c7499395ac_z

Mai multe universități texane, după ce s-au consultat cu studenții și profesorii, au decis să nu permită portul de arme de foc în sălile de curs. Studenții au dreptul de a purta arme conform unei legi locale adoptată în iunie, dar aceeași lege permite universităților să impună "reguli rezonabile" în exercitarea acestui drept.

Gradul de libertate al universităților în aplicarea legii este neclar, susține o relatare The Economist. Singura limitare explicită este că acestea nu pot crea o „interdicție generală”. Profitând de portiță au apărut reguli care permit portul de armă în campus... dar nu la curs. (Evident, este dificil să porți armă pe drumul între cămin și sala de cursuri dacă, odată ajuns la destinație, nu ai voie să intri cu ea.)

Dezbaterea privind portul de armă în SUA se poartă pe două nivele. Pe de o parte americanii au dreptul constituțional de a constitui miliții înarmate și, prin urmare, dreptul de a poseda armele necesare înarmării acestor unități. Pe de altă parte, există un puternic lobby în favoarea deținerii de arme pentru autoapărare. Partizanii portului de armă susțin că răufăcătorii care poartă arme pot fi cel mai bine opriți de către cetățeni care sunt și ei înarmați. După un incident în Virginia în 2007, unde un student a ucis 32 de oameni și a rănit alți 17, opt state din SUA au decis să instituie dreptul de a purta arme în campusurile universitare. În plus, Arkansas permite doar profesorilor să fie înarmați.

Sursa foto: Sean Savage

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.