Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNRWA a lansat un apel către comunitatea internaţională pentru strângerea a 1,6 miliarde de dolari necesari serviciilor sale în 2022

stopthewall.org
Silwan palestinieni

Agenţia Naţiunilor Unite pentru ajutorarea refugiaţilor palestinieni (UNRWA) a lansat marţi un apel către comunitatea internaţională în vederea colectării a 1,6 miliarde de dolari în 2022, cu care să facă faţă deficitului bugetar cronic, transmite AFP.

Comisarul general al UNRWA, Philippe Lazzarini, a subliniat că agenţia se confruntă cu un 'deficit bugetar cronic (...) ce îi ameninţă în mod serios capacităţile de a-şi menţine serviciile'.

'Suma pe care UNRWA o solicită pentru 2022 va contribui în mod direct la bunăstarea refugiaţilor palestinieni, la eforturile pentru a combate şi ţine sub control COVID-19 şi la stabilitatea generală', a explicat Lazzarini într-un comunicat publicat de UNRWA în marja unei conferinţe de presă.

Agenţia ONU avertizase încă de la sfârşitul lui 2021 că dificultăţile bugetare ameninţă continuitatea programelor în cele trei activităţi principale ale sale: educaţie, sănătate şi protecţie socială, potrivit Agerpres.ro.

Problemele UNRWA au început după ce principalul său donator, SUA, şi-a retras finanţarea în timpul fostei administraţii Trump. Noua administraţie Biden a declarat anul trecut că va restabili ajutorul pentru palestinieni prin intermediul finanţării UNRWA.

Agenţia ONU administrează în jur de 700 de şcoli, unde învaţă 550.000 de fete şi băieţi, precum şi unităţi medicale pentru refugiaţii palestinieni.

UNRWA furnizează ajutor celor peste 5 milioane de refugiaţi palestinieni înregistraţi pe lângă agenţie în Teritoriile palestiniene, în Iordania şi în Liban.

UNRWA a fost înfiinţată în 1949, la un an după crearea statului Israel, pentru a-i ajuta pe cei peste 700.000 de palestinieni refugiaţi sau expulzaţi în timpul războiului din 1948, precum şi pe descendenţii lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.