Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNSAR: Asigurările voluntare de sănătate trebuie să rămână o soluție financiară viabilă pentru acoperirea riscurilor de boală

twitter.com
insurance asigurari

Impunerea prin lege a unui pachet limitativ de servicii medicale pentru asigurările voluntare de sănătate poate pune în pericol posibilitatea asiguraților de a primi servicii medicale complete

Reglementarea prin Hotărâre de Guvern a unui pachet de servicii medicale care să facă obiectul asigurărilor voluntare de sănătate, așa cum s-a aprobat prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 88/ 2017, publicată în Monitorul Oficial, riscă să limiteze posibilitatea clienților de a primi serviciile de care au nevoie.

Potrivit unui comunicat remis ȘTIRIPESURSE.RO, efectele acestei măsuri se răsfrâng în primul rând asupra clienților care aleg asigurarea privată de sănătate pentru a completa serviciile medicale din sistemul public de sănătate. Din ce în ce mai mulți asigurați plătesc suplimentar pentru a accesa servicii medicale care să răspundă cu adevărat nevoilor de protecție a sănătății lor. Industria de asigurări trebuie să poată răspunde în continuare în mod flexibil acestei nevoi.

Sistemul asigurărilor private de sănătate este o soluție pentru degrevarea bugetului de stat atât timp cât preia din cheltuiala statului cu pachetul de servicii medicale de bază. În caz contrar, nu va exista niciun beneficiu pentru bugetul de stat, iar toate cheltuielile se vor face din bugetul public.

Dacă recenta reglementare aprobată în sedința de Guvern de săptămâna trecută are scopul de a evita dubla decontare a serviciilor medicale, atenționăm faptul că soluția nu este limitarea produselor de asigurare oferite, ci interdicția impusă furnizorilor de a nu deconta de două ori aceleași servicii.

Suntem deschiși dialogului cu părțile implicate, astfel încât să găsim soluții reale pentru clienții care trebuie să aibă în continuare opțiuni suplimentare private pentru gestionarea stării de sănătate, iar bugetul public să beneficieze de această oportunitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.