Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UNTRR: Cursuri gratuite pentru conducători auto profesionişti angajaţi de firmele de transport printr-un proiect european

www.news.ro
camioane cozi graniță

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a implementat, în perioada octombrie 2019 - decembrie 2021, un proiect european prin care a oferit cursuri gratuite conducătorilor auto profesionişti angajaţi de firmele de transport rutier de mărfuri eligibile, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al UNTRR remis luni AGERPRES, proiectul european" TRANS-FORM - Îmbunătăţirea nivelului de competenţe ale angajaţilor din domeniul distribuţiei pentru ocuparea sustenabilă şi de calitate a forţei de muncă" a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe, competenţe şi aptitudini ale personalului întreprinderilor/companiilor de transport rutier de mărfuri eligibile, care asigură distribuţia pentru întreprinderi şi îşi desfăşoară activitatea în sectoarele economice cu potenţial competitive identificate conform Strategiei Naţionale pentru Competitivitate (SNC) şi în domeniile de

specializare inteligentă conform Strategiei naţionale de cercetare, dezvoltare şi inovare (SNCDI).

Proiectul a urmărit, printre altele, creşterea numărului de angajatori - companii de transport rutier de mărfuri eligibile care să fie informate cu privire la importanţa şi necesitatea participării angajaţilor lor la programe de formare profesională continuă precum şi la creşterea performanţelor în plan profesional pentru angajaţii companiilor de transport rutier de mărfuri eligibile.

Numărul de participanţi la programele de formare profesională a fost de 337 cursanţi, iar numărul de persoane care şi-au validat competenţele la încetarea calităţii de participant a fost de 324, din care 7 femei.

De asemenea, un număr de 42 de IMM-uri de transport rutier eligibile au fost sprijinite pentru introducerea de programe de învăţare la locul de muncă. Dintre acestea, 13 IMM-uri de transport rutier de mărfuri au introdus programe de învăţare la locul de muncă în 6 luni de la finalizarea activităţilor de sprijin ale proiectului. Activitatea de sprijinire a IMM-urilor pentru introducerea de programe de învăţare la locul de muncă este în derulare pâna la 31 decembrie 2021, susţin reprezentanţii UNTRR.

De asemenea, au fost elaborate şi puse la dispoziţia firmelor de transport rutier sprijinite un set de materiale de sprijin - Pachet consultanţa firme IMM, în contextul provocărilor actuale determinate de modificarea legislaţiei europene în domeniul transporturilor rutiere (Pachetul Mobilitate 1). În urma campaniei de conştientizare desfăşurate la nivelul celor 7 regiuni de implementare (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest-Oltenia, Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia) 1079 angajaţi ai întreprinderilor au fost conştientizaţi privind necesitatea şi importanţa participării angajaţilor lor la programe de formare profesionala continuă.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală, neguvernamentală, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 16.000 de firme înscrise - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.