Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul din inițiatorii referendumului pentru familie bate cu pumnul în masă: 'Aceste milioane de voturi sunt un capital de forță'

Inquam Photos/ Octav Ganea
vot referendum

Tenorul Vlad Miriță, unul dintre inițiatorii proiectului Coaliției pentru Familie pentru revizuirea Constituției României, vede partea bună de după eșecul referendumului, fiind de părere că "aceste milioane de voturi sunt, de fapt, un capital de forță și societatea românească nu doarme".

Vlad Miriță a înregistrat, în timp ce se afla în mașină, un mesaj pe care l-a făcut public în noaptea de duminică spre luni, după închiderea urnelor:

"Ne-am întristat un pic că n-am biruit aici cum ne doream, dar m-am gândit un pic mai bine și am ajuns la această concluzie. Având în vedere că au trecut trei ani de când s-au strâns semnăturile, partidele politice, care inițial au promis că vor susține referendumul, așa de tare l-au susținut încât au lăsat să treacă trei ani, să se dilueze un pic mesajul și l-am primit cadou într-o perioadă foarte dificilă, de mari tensiuni sociale. Am avut o întrebare despre care foarte multă lume nu știa că este o întrebare standard și timpul a fost foarte scurt, nu s-a putut comunica eficient, ca oamenii să scape de suspiciuni", a spus acesta.

Tenorul consideră că de la politicieni și de la presă se trage eșecul campaniei pentru referendum: "Cu un context social dificil, cu o întrebare care a trezit și mai multe suspiciuni, cu o presă care, mare parte din perioada legală de campanie, nu numai că nu a susținut sau nu a oferit un context în care cetățenii să fie corect informați, ci a și boicotat referendumul, cu personalități marcante ale presei care s-au pronunțat împotriva referendumului sau care au orientat auditoriul împotriva referendumului, cu o campanie făcută cu resurse extrem de modeste, cu niște adversari foarte agresivi și toxici în mediul online".

Vestea bună pentru Miriță este că "acest referendum, totuși, a adus la vot aproape 4 milioane de oameni. Românii abia acum cred că se dezmorțesc după ani de zile de neîncredere și de lipsă de reacție democratică. Referendumul este un instrument care este la îndemâna noastră oricând. Trebuie doar să urmăm pașii legali pentru a fi declanșat. (...) Nu este nimeni de condamnat că a avut suspiciuni, că a fost îngrijorat de informațiile care au circulat în mediul online. Cred că acum s-au spulberat multe din argumentele care i-au ținut acasă pe o parte dintre cei care ar fi venit la vot altfel. Sunt convins că ar fi venit, dacă întrebarea era foarte clară. Legislația asta este deocamdată, poate că va trebui schimbată".

"Cred că ne-am convins cu toții că nu a fost referendumul lui Dragnea sau al PSD-ului, nici Dragnea și nici PSD-ul nu au făcut eforturi în sprijinul acestui referendum și nici celelalte partide. Ca atare, avem un vot foarte sincer. Sunt aproape patru milioane de oameni care s-au exprimat. Patru milioane e o cifră serioasă, un capital electoral care nu prea a fost atins ușor, deci suntem o forță, suntem aici și mai sunt încă câteva milioane care nu s-au pronunțat. N-au fost informați, n-au fost conștientizați, pentru că, în dinamica informațională în care trăim, în balastul informațional care curge pe posturile de televiziune și în spațiul online, oamenii, prinși în grijile de zi cu zi, nu au avut răgazul și nu au fost suficient de bine atrași de subiect. S-a vorbit prea puțin în așa fel încât mesajul a ajuns doar la o parte din public. Cei care s-au opus acestui referendum și ei pot fi încadrați în mai multe nuanțe, dar cei care sunt lideri de opinie și ideologi din spatele agendei LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, n.r.) realizează foarte clar că acest referendum n-a fost o glumă. Sigur că ei se bucură că noi nu am atins pragul, nu am făcut cvorum, dar înțeleg foarte clar că aceste milioane de voturi sunt, de fapt, un capital de forță și societatea românească nu doarme", a mai spus tenorul.

Citește și: Ședință de ULTIMĂ ORĂ în PSD: Liviu Dragnea a chemat deputații la discuții UPDATE Decizia CHEIE luată .

 

Biroul Electoral Central a anunțat, luni, rezultate parțiale ale referendumului pentru familie, după centralizarea a 99,8% din secțiile de votare. Pentru redefinirea familiei au votat 91,57%, iar împotrivă 6,46% din cei prezenți la urne. Din centralizare a reieșit că s-au prezentat la vot 3.849.903 persoane, adică 21,08% din numărul total al alegătorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.