Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre câinii care au atacat familia care îi îngrijea a fost eutanasiat. Instructor canin: 'Amstaff este o rasă cu o genă de luptă, e ca o armă albă'

cyd.ro
amstaff caine agresiv

Unul dintre cei doi câini din rasa Amstaff, care au atacat familia care îi îngrijea, doi bătrâni răniţi fiind transportaţi la spital, a fost eutanasiat, după ce a fost dus de jandarmi la adăpostul canin al Primăriei Arad, în timp ce poliţiştii fac cercetări privind deţinerea patrupedelor.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Ralu Cotrău, a declarat joi, pentru AGERPRES, că animalul a fost eutanasiat la cererea familiei. Proprietarii au luat această decizie pentru unul dintre patrupede, care a fost cel mai agresiv.

Instructorii canini spun că această rasă de câine este una foarte periculoasă, este ca "o armă albă".

"Amstaff este o rasă cu o genă de luptă, iar cei care cumpără astfel de câini trebuie să aibă în vedere acest lucru. Problema este că oamenii nu iau în serios asta, iar dacă nu ştii să creşti acest câine, să îl dresezi, se pot întâmpla lucruri grave. Amstaff e ca o armă albă", a declarat instructorul canin Ştefan Korsiczky.

Cu privire la cele două persoane rănite, doi bătrâni care deţineau câinii, aceştia au rămas internaţi şi vor suporta intervenţii chirurgicale.

"Cei doi pacienţi au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe în urma unor muşcături cauzate de câine. Au plăgi în zona abdominală şi pe antebraţe, care au fost curăţate şi dezinfectate, dar vor necesita intervenţii chirurgicale", a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Simina Roz.

Poliţiştii au anunţat că fac cercetări pentru a afla dacă familia deţinea câinii cu documente, având în vedere că rasa este încadrată legal ca una periculoasă.

O familie din Arad a fost atacată, miercuri, de propriii câini şi doi bătrâni au fost duşi la spital din cauza rănilor, jandarmii intervenind în urma unui apel la 112 pentru a salva victimele baricadate într-o cameră a casei.

"S-a întâmplat în casa unei familii cu doi bunici şi o nepoţică; unul dintre cei doi câini pe care aceştia îi deţin a devenit agresiv şi a muşcat-o pe femeie. Soţul a sărit în ajutorul acesteia, însă a căzut şi el victimă, fiind muşcat în repetate rânduri; mai mult, şi cel de al doilea câine a devenit agresiv. În lupta pentru viaţa lor, cei doi bunici şi-au luat nepoţica în braţe şi s-au baricadat într-o cameră de la parterul imobilului. Un vecin care a auzit strigătele de ajutor şi câinii lătrând a sunat numaidecât la 112, iar un echipaj de Jandarmerie şi unul de ambulanţă au fost direcţionate la adresa indicată", a informat, miercuri seară, Jandarmeria Arad.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii i-au găsit pe proprietari baricadaţi, iar de la geam strigau după ajutor, câinii fiind liberi în curte.

"Jandarmii au analizat repede situaţia şi au luat decizia să folosească materialele de restabilire a ordinii publice: scutul de protecţie, tonfa şi spray-ul iritant lacrimogen. Astfel, au reuşit să-i izoleze pe cei doi câini agresivi, după care, cu ajutorul scuturilor de protecţie, i-au împins şi imobilizat în colţul unei anexe până la sosirea echipajului de ecarisaj. În acelaşi timp, echipajul medical a intervenit pentru acordarea primului ajutor celor două victime care prezentau numeroase răni pe tot corpul", a precizat sursa citată.

Bunicii au fost transportaţi la spital, în timp ce jandarmii au avut grijă de nepoţică până la sosirea mamei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.